Taxus

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!

Taxus Bacatta

De Taxus Bacatta is een traag groeiende boom of struik, die erg sterk is en bij goed onderhoud ook uw hele leven mee zult gaan. De taxus baccata wordt al eeuwen gebruikt voor het maken van hagen, maar tegenwoordig worden ze ook steeds meer gebruikt voor snoeivormen zoals bollen, kegels en zuilen. De taxus baccata kunt u dus prima gebruiken als erfafscheiding. Helaas is de Taxus Baccata niet geschikt voor een erfafscheiding met weidedieren, want als zij eten van de Taxus Bacatta kunnen ze hieraan doodgaan. De Taxus laat zich prima snoeien en daarom zijn er ook veel vormen van te maken. Taxusbollen en Taxuskegels brengen een prachtig nostalgische sfeer in uw tuin. Naast deze snoeivormen is er ook een taxus baccata fastigiata die uit zichzelf in een zuilvorm groeit.

Taxus baccata is een sterke boom en kan zowel in de zon als in de schaduw geplant worden, maar het beste komt de taxus tot zijn recht op een plaats in de halfschaduw. De Taxus Baccata heeft graag een licht vochthoudende grond.

 

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Taxus

Baccata Haag

Taxus

Fastagiata

taxus

Kegels

taxus

Bollen

taxus

Onderhoudsadvies

Taxus poten:
Het planten van de Taxus kan via het volgende stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf (haag) of gat (solitair)
  • Leg de planten voor een haag op gewenste afstand er in, een solitair kunt u in het gat zetten
  • Zet de planten overeind en druk de gleuf of het gat dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat.

Taxus snoeien:
Het beste kunt u de taxus twee maal per jaar snoeien. De eerste keer is het beste in het voorjaar en de tweede keer in het najaar. Omdat de taxus een hele sterke plant is, is het niet erg als u eens een keer teveel snoeit, de taxus loopt vanzelf weer uit.

Taxus bemesten:
De taxus kunt u het beste bemesten met coniferen mest. Dit kunt u het beste twee maal per jaar doen. Dit kan het beste worden gedaan vanaf half mei tot en met eind september.

Taxus ziekten:
De meest voorkomende ziekten bij een taxus zijn: 

  • Taxuskever – Als de taxus last heeft van de kevers, kunt u dat herkennen aan kleine hapjes die uit de naalden gegeten zijn. U ziet de kevers niet, omdat ze dit niet bij daglicht doen. Overdag vertoeven ze zich op de grond tussen de bladeren. De larven van de kevers tasten de wortels aan, waardoor de plant dood kan gaan. De taxuskever is lastig te bestrijden, maar ook hier zijn wel middelen voor.
  • Dopluis – Als er dopluis in uw taxus zit, zuigen zij de naalden leeg, waardoor de naalden geel verkleuren en afsterven. Als u er in een vroeg stadium bij bent is het goed te bestrijden met een plantenspray.
  • Mijten – Mijten misvormen de jonge scheuten en de knoppen waardoor de taxus slecht gaat uitlopen. Om dit te voorkomen kunt u het beste de aangetaste loten af knippen, zodat de taxus weer mooi uitloopt.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!