Liguster

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!

Liguster
Haag

De liguster is een snel groeiende plant, waardoor het al snel mogelijk is om er een mooie volle haag mee te vormen. Afhankelijk van het weer behoudt de Liguster ’s winters zijn bladeren en in het voorjaar komen er weer nieuwe loten met blaadjes bij.

Tijdens de bloei van de ligusterhagen verschijnen er kleine witte bloemetjes, die een aangename geur verspreiden die daarna overgaan in zwarte besjes en bij de vogels erg in trek zijn. Het is dan ook best mogelijk om een vogelnestje in de haag tegen te komen. De Liguster is een makkelijk te plaatsen plant die het doet op vrijwel elke grondsoort. Probeer wel de onderkant wat breder te laten zodat er minder zonlicht bij de wortels kan komen.

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Ligusterhagen

Ligusterhaag

Ligustrum Ovalifolium

Onderhoudsadvies

Liguster plantafstand:
Een ligusterhaag groeit 40-50 cm per jaar, waardoor je snel een dichte haag krijgt. Toch worden er bij verschillende hoogtes van de liguster een plantafstand aangehouden. 

Liguster poten: Het planten van de Liguster kan via het volgende stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf
  • Leg de planten op gewenste afstand erin
  • Zet de planten overeind en druk de gleuf dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. U mag de Ligusterhaag bijmesten in de periode van april tot en met eind augustus.

Liguster snoeien:
Omdat de liguster zo snel groeit (40-50 cm per jaar) moet de ligusterhaag dan ook minstens drie maal per jaar gesnoeid worden. Dit kan het beste worden gedaan vanaf half mei tot en met eind september.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!