Laurier

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!

Laurier
Prunus

De Laurier kan een zeer grote sterke struik worden, daarom is de Laurier goed te gebruiken voor mooie vormen, maar ook als haag is deze uitstekend geschikt, want bij regelmatig snoeien ontstaat er in een relatief korte periode een mooie dichte haag. De Laurier behoudt ’s winters ook zijn groene glimmende bladeren. Vanaf April verschijnen er bloemen in de Laurier, die in de herfst overgaan in zwarte bessen. Deze bessen zijn erg in trek zijn bij vogels. Het is dan ook best mogelijk om een vogelnestje in de haag tegen te komen. De Laurier is een makkelijk te plaatsen en te snoeien plant die het doet op vrijwel elke grond.

Volgroeid kan een laurierhaag 3 tot 5 meter hoog worden, en 1 tot 2 meter breed. De Portugese laurier is bovendien vorstbestendig en blijft dus ook in de winter zijn groene blad behouden. 

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Laurier

Portugese laurier

Prunus Lusitanica Angustifolia

Laurier

Prunus Laurocerasus Rotundifolia

Laurier

Prunus Laurocerasus Caucasica
WhatsApp Image 2022-06-13 at 1.01.10 PM

Laurier

Prunus Laurocerasus Novita

Onderhoudsadvies

Laurier plantafstand:
Om direct een dichte haag te vormen bij aanvang van het poten is er voor verschillende hoogtes van de laurieren een plantafstand voorgeschreven (stuks per meter). 

Laurier poten: Het planten van de Laurier kan via het volgende stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf
  • Leg de planten op gewenste afstand erin
  • Zet de planten overeind en trap de gleuf dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. U mag de Laurier bijmesten in de periode van april tot en met eind augustus. Het is raadzaam om tijdens droge perioden de Laurier van water te voorzien.

Laurier snoeien:
Omdat de Laurier wel 30 tot 45 cm per jaar groeit, is het raadzaam om de Laurier twee keer per jaar te snoeien.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!