Hedera

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!

Hedera

Een hedera haag staat ook wel bekend als klimop. Er bestaan veel soorten Hedera, waarvan de Hedera Hibernica de meest gevraagde soort is voor hagen. Daarom is dit de soort die we verkopen.

De Hedera Hibernica kan in een strenge winter lichtelijk invriezen, maar zal in het voorjaar weer uitlopen. Hij doet het goed in zowel de volle zon als de (half)schaduw en groeit zo’n 30 tot 60 centimeter per jaar. In het najaar kan hij bolvormige bloemen krijgen, in de winter zwarte bessen. Daarnaast verspreidt de Hibernica klimop een heerlijke lichtzoete geur!

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Hedera

Hedera

Hedera Hibernica

Onderhoudsadvies

Hedera poten:

Het planten van de Hedera haag kan via het volgende stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf
  • Leg de planten op gewenste afstand erin
  • Zet de planten overeind en trap de gleuf dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Natuurlijk is het belangrijk om de juist gezette haag voldoende van water te voorzien! Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. U mag de Hedera haag bijmesten in de periode van april tot augustus.

Hedera snoeien

De Hedera haag zal beter en dichter volgroeien wanneer deze wat vaker gesnoeid wordt. Top aan de bovenkant en knip zover terug als u wilt. Door meer van de bovenkant af te knippen zal de plant sneller vertakken naar de breedte. Gaat het om een jonge haag? Halveer dan de zijkanten om het aantal scheuten te laten verdubbelen.

Voor een mooie haag zult u de haag 2 keer per jaar moeten snoeien. Snoei de haag de eerste keer in juni en de tweede keer in augustus of september. Begin nooit met snoeien als de zon fel schijnt. U dient tijdens bewolking te snoeien om te voorkomen dat de plant verbrand.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!