Euonymus

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!

Japonicus 'Green Spire'

De Euonymus japonicus “Green Spire” (Japanse Kardinaalsmuts) is zeer geschikt als buxusvervanger. U kunt hem herkennen door de mooie langwerpige en fris groene bladeren. De Euonymus groeit ongeveer 10cm per jaar. De Euonymus japonicus “Green Spire”  is groenblijvend en blijft dus het hele jaar groen.

Deze Euonymus soort groeit zowel in de zon als in de schaduw. De maximale hoogte die de plant word is 60 tot 80cm hoog. Bij het aanplanten is het belangrijk dat de juiste grond word toegepast. Wij adviseren om aanplantgrond te gebruiken bij het planten van de haag.

Deze snelgroeiende en robuuste haag heeft een sierlijk, klein blad en houdt zijn bladeren lang vast. De liguster ook goed bestand tegen winterse temperaturen, waardoor deze plant uitstekend geschikt is voor het Nederlandse klimaat.

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Euonymus

Japonicus Green Spire

Onderhoudsadvies

Euonymus poten:
Het planten van de Euonymus kan via het volgende stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf
  • Leg de planten op gewenste afstand er in
  • Zet de planten overeind en druk de gleuf dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. Voor een optimaal resultaat kunt u wat kalk in de gleuf strooien en dit goed mengen met de grond. U kunt een Euonymus plant in de periode vanaf februari / maart tot eind oktober.

Euonymus snoeien:
Het is raadzaam om de Ilex twee keer per jaar te snoeien. Het beste is om dit begin mei en begin september te doen. Let op dat u niet snoeit als de zon schijnt. De plant kan dan verbranden. Het snoeien gaat makkelijker als u de plant nat maakt.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!