Ilex

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!
Ilex

Ilex

Ilex Crenata Green Hedge

Met de Ilex crenata Green Hedge creëert u eenvoudig een mooie groenblijvende haag. Deze plantensoort wordt veel ingezet als Buxus vervanger en dat is niet voor niets. Qua looks zijn ze met hun kleine, heldergroene blaadjes namelijk vergelijkbaar met de Buxus, maar dan met als groot verschil dat de Ilex crenata uitstekend bestand is tegen plantenziektes. In de zomer ontwikkelt deze eyecatcher kleine crème-witte bloemetjes, in het najaar gevolgd door zwarte besjes.

De plant groeit 20 tot 25 cm per jaar en doet het ideaal in zuurminnende, licht vochtige grond. Om de grond te verzuren adviseren wij om rododendron grond toe te passen.

Ilex Crenata Caroline Upright

De Ilex crenata Caroline Upright is zeer geschikt als buxusvervanger. U kunt hem herkennen door de mooie opgaande groei en licht gebolde groenblijvende bladeren. De Ilex groeit ongeveer 20 centimeter per jaar. De Caroline Upright is groenblijvend en blijft dus het hele jaar groen.

Rond mei/juni groeien er witte bloemetjes in de Caroline Upright, later komen er zwarte besjes in. Deze Ilex soort groeit zowel in de zon als in de schaduw. Bij het aanplanten is het belangrijk dat de juiste grond wordt toegepast. Ilex groeit in zuurminnende grond. Het is dus van belang dat de grond verzuurd word, daarom adviseren wij om rododendron grond toe te passen.

Ilex Maximowicziana Kane-hirae

Met de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ ook wel chinese of japanse hulst genoemd, creëert u eenvoudig een mooie, groenblijvende haag. Japanse Hulst groeit het beste op zand of veengrond en groeit zo’n 20 – 35 cm per jaar. In het eerste en tweede jaar kan deze soort zelfs 30 – 40 cm groeien, het is daarmee de snelst groeiende Japanse hulst soort. In mei en juni verschijnen er kleine witte bloemetjes in de haag, opgevolgd door zwarte besjes.

De haag kan meerdere keren per seizoen gesnoeid worden, dit zorgt ervoor dat de haag mooi compact en groen blijft. Het blad van deze haag is donkergroen en lijkt veel op de buxus. Deze Ilex soorten worden in nederland ook wel japanse of chinese hulst genoemd. De bladeren van deze hulst zijn wat groter en glimmen meer dan die van de Ilex crenata ‘Green Hedge’.

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Ilex

Ilex

Ilex Crenata Green Hedge

Ilex

Ilex Caroline Upright

Ilex

Ilex Maximowicziana Kane-hirae

Ilex

Ilex Bollen

Onderhoudsadvies

Ilex poten:
Het planten van de Ilex kan via het volgende stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf
  • Leg de planten op gewenste afstand er in
  • Zet de planten overeind en druk de gleuf dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. Voor een optimaal resultaat kunt u wat kalk in de gleuf strooien en dit goed mengen met de grond. U kunt een Ilex planten in de periode vanaf februari / maart tot eind oktober.

Ilex snoeien:
Het is raadzaam om de Ilex twee keer per jaar te snoeien. Het beste is om dit begin mei en begin september te doen. Let op dat u niet snoeit als de zon schijnt. De plant kan dan verbranden. Het snoeien gaat makkelijker als u de plant nat maakt.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!