Beuken

Lees hier alles over onze mogelijkheden. Kom je er niet uit of vind je niet direct iets wat bij je past? Laat het ons weten, want we helpen je graag!

Beuk

De gewone beuk (Fagus Sylvatica) komt het meest in Europa voor. Het is een prachtige groene bladhoudende boom, welke bladeren in de winter bruin zijn en die wel 200 tot 300 jaar oud kan worden. In het voorjaar loopt de beuk uit met bloemen en in het najaar barsten de vruchtnoten open en komen er nootjes uit. Het blad blijft vaak in de winter aan de struiken als een natuurlijke bescherming tegen de zon in tegenstelling met de bladverliezende beuk, de “Carpinus Betulus”, die in de winter al zijn blad verliest. De beuk kan goed tegen schaduw en is zeer geschikt voor dichte hoge hagen en omdat de beuk zich makkelijk laat snoeien is deze ook uitermate geschikt voor het maken van een doorlooptoog.

Ons aanbod

Onze verschillende soorten Beuken

Groene beukenhaag

Fagus Sylvatica

Rode beukenhaag

Fagus Sylvatica Atropunicea

Bladverliezende Groene Haagbeuk

Carpinus Betulus

Onderhoudsadvies

Beuk plantafstand:
Om een mooie dichte haag van beuken te krijgen is het raadzaam om de juiste plantafstand te handhaven bij desbetreffende grootte van de beuk. 

Beuk poten:
Wanneer u de beuken wilt gaan zetten of wilt laten zetten dan kan dat het beste gebeuren in de periode van November tot en met Maart.

Om de beuken te poten kan dat het beste volgens dit stappenplan:

  • Maak de grond goed los
  • Maak een gleuf
  • Leg de planten op gewenste afstand er in
  • Zet de planten overeind en druk de gleuf dicht
  • Vul de grond aan tot de onderste takken van de plant

Het is belangrijk om uw net geplaatste beuk van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de beuk staat.

Beuk snoeien:
Eén of twee keer per jaar snoeien is voldoende. Dit kan van half Mei tot en met half Augustus.

Onze opties

Bezorgen en afhalen

Bezorgen

Wij hanteren verzendkosten van een bedrag van €49,-. Dit is transport met eigen vervoer. Kleine pakketjes met bijvoorbeeld planten met losse wortels kunnen met DPD verstuurd worden voor €9,95,-.

Afhalen

Wilt u de bomen zelf komen ophalen? Dan kan dat op Bruinehorstweg 30 in Lunteren. Maak hiervoor een afspraak en zorg ervoor dat de factuur is betaald voordat je de producten komt afhalen. Alle prijzen zijn inclusief BTW. Komt u op deze site niet tegen wat u zoekt, dan kunt u ons altijd mailen en/of bellen.

Op maat gemaakt advies nodig?
We helpen je graag!