Het onderhouden van je tuin

tuin onderhouden

Een tuin onderhouden is niet zo gemakkelijk als je denkt, er komt namelijk veel bij kijken. Hierom hebben wij wat tips en tricks voor je opgesteld om je te helpen bij het onderhoud van je tuin. De belangrijkste dingen bij een goed onderhoud is een gezonde bodem en goed materiaal.

In het voorjaar is het belangrijk om je tuin te bemesten, omdat dan alles in groei en bloei is. Het belangrijke hierbij is dat je niet te veel mest gebruikt, zodat de planten niet slap worden. Niet alleen mest maakt je grond gezond en vruchtbaar, ook compost of mulch kun je gebruiken om je bodem gezond te maken/houden.

Onkruid, de grootste vijand in je tuin en geen leuke klus om dit te verwijderen, maar wil je onkruid de baas zijn? Zorg er dan voor dat je dit regelmatig verwijdert. Heb je geen zin om dit telkens met de hand te doen? Zorg dan dat je door middel van bodembedekkers en vaste planten zorgt voor een dekkend bladerdek. Op deze manier heb je minder onkruid in je tuin en hoeft je het minder vaak te verwijderen.

Bomen onderhouden in je tuin vergt wat precisiewerk, daarom is het van belang dat je per soort goed kijkt naar de voorschriften van de soort boom. Jonge bomen zijn bijvoorbeeld extra kwetsbaar voor uitdrogen, maar let erop dat je niet veel water geeft, voorkom dat de bodem dichtklapt en geef het ruimte om te ademen. Net zoals bij planten continu water geven moet je ook de bomen niet vergeten en is dit ook iets wat je continu moet doen.

Dit vind je wellicht interessant