Informatie

De Taxus Bacatta is een traag groeiende boom of struik, die erg sterk is en bij goed onderhoud ook uw hele leven mee zult gaan. De taxus baccata wordt al eeuwen gebruikt voor het maken van hagen, maar tegenwoordig worden ze ook steeds meer gebruikt voor snoeivormen zoals bollen, kegels en zuilen. De taxus baccata kunt u dus prima gebruiken als erfafscheiding. Helaas is de Taxus Baccata niet geschikt voor een erfafscheiding met weidedieren, want als zij eten van de Taxus Bacatta kunnen ze hieraan doodgaan. De Taxus laat zich prima snoeien en daarom zijn er ook veel vormen van te maken. Taxusbollen en Taxuskegels brengen een prachtig nostalgische sfeer in uw tuin. Naast deze snoeivormen is er ook een taxus baccata fastigiata die uit zichzelf in een zuilvorm groeit.
Taxus baccata is een sterke boom en kan zowel in de zon als in de schaduw geplant worden, maar het beste komt de taxus tot zijn recht op een plaats in de halfschaduw. De Taxus Baccata heeft graag een licht vochthoudende grond.

Onderhoudsadvies

Taxus poten:
Het planten van de Taxus Baccata kan via het volgende stappenplan: Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat.

Taxus snoeien:
Het beste kunt u de taxus baccata twee maal per jaar snoeien. De eerste keer is het beste in het voorjaar en de tweede keer in het najaar. Omdat de taxus een hele sterke plant is, is het niet erg als u eens een keer teveel snoeit, de taxus loopt vanzelf weer uit.

Taxus bemesten:
De taxus kunt u het beste bemesten met coniferen mest. Dit kunt u het beste 2 maal per jaar doen. Dit kan het beste worden gedaan vanaf half Mei tot en met eind September.

Taxus ziekten:
De meest voorkomende ziekten bij een taxus zijn: Taxuskever, dopluis en mijten.
Voor meer informatie kunt u rechtsboven in het submenu bij desbetreffend onderwerp klikken. Hier kunt u mooie foto's bekijken, de plantafstand voor hagen vinden, prijzen voor desbetreffend product en een offerte opvragen.
Hullekes Hagen en Bomen