Informatie

De liguster (Ligustrum Ovalifolium) is een snel groeiende plant, waardoor het al snel mogelijk is om er een mooie volle haag mee te vormen.
Afhankelijk van het weer behoudt de Liguster 's winters zijn bladeren en in het voorjaar komen er weer nieuwe loten met blaadjes bij.
Tijdens de bloei van de ligusterhagen verschijnen er kleine witte bloemetjes, die een aangename geur verspreiden die daarna overgaan in zwarte besjes en bij de vogels erg in trek zijn. Het is dan ook best mogelijk om een vogelnestje in de haag tegen te komen. De Liguster is een makkelijk te plaatsen plant die het doet op vrijwel elke grondsoort. Probeer wel de onderkant wat breder te laten zodat er minder zonlicht bij de wortels kan komen.

Onderhoudsadvies

Liguster plantafstand:
Een ligusterhaag groeit 40-50 cm per jaar, waardoor je snel een dichte haag krijgt. Toch worden er bij verschillende hoogtes van de liguster een plantafstand aangehouden. Zie voor de plantafstand onderstaande link.

plantafstanden voor de Liguster Hagen

Liguster poten: Het planten van de Liguster kan via het volgende stappenplan:

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. U mag de Ligusterhaag bijmesten in de periode van april tot en met eind augustus.

Liguster snoeien:
Omdat de liguster zo snel groeit (40-50 cm per jaar) moet de ligusterhaag dan ook minstens 3 maal per jaar gesnoeid worden. Dit kan het beste worden gedaan vanaf half Mei tot en met eind September.

Bestellen

Hullekes Hagen en Bomen