Informatie

De Laurier (Prunus Laurocerasus Rotundifolia), kan een zeer grote sterke struik worden, daarom is de Laurier goed te gebruiken voor mooie vormen, maar ook als haag is deze uitstekend geschikt, want bij regelmatig snoeien ontstaat er in een relatief korte periode een mooie dichte haag. De Laurier behoudt 's winters ook zijn groene glimmende bladeren. Vanaf April verschijnen er bloemen in de Laurier, die in de herfst overgaan in zwarte bessen. Deze bessen zijn erg in trek zijn bij vogels. Het is dan ook best mogelijk om een vogelnestje in de haag tegen te komen. De Laurier is een makkelijk te plaatsen en te snoeien plant die het doet op vrijwel elke grond.

Onderhoudsadvies

Laurier plantafstand:
Om direct een dichte haag te vormen bij aanvang van het poten is er voor verschillende hoogtes van de laurieren een plantafstand voorgeschreven (stuks per meter). Deze kunt u vinden in de tabel in de link hieronder.

plantafstanden voor de Laurier

Laurier poten: Het planten van de Laurier kan via het volgende stappenplan:

Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. U mag de Laurier bijmesten in de periode van April tot en met eind Augustus. Het is raadzaam om tijdens droge perioden de Laurier van water te voorzien.

Laurier snoeien:
Omdat de Laurier wel 30 tot 45 cm per jaar groeit, is het raadzaam om de Laurier twee keer per jaar te snoeien.

Bestellen

Hullekes Hagen en Bomen