Informatie

De hulst (Ilex Aquifolium), is een traag groeiende diep groene struik, die zowel groeit in volle zon, halfschaduw en schaduw. De hulst laat zich makkelijk knippen en kan zowel als struik, bol of als haag worden toegepast. Als haag kan de hulst mooi als erfafscheiding gebruikt worden. De bollen op stam zijn prachtig om in potten te zetten, of als mooie opvulling in uw tuin. Ook als solitair is de hulst een prachtige struik, waarvan de takken met kerst gebruikt kunnen worden voor een kerststukje. In het voorjaar verschijnen er kleine, witte bloemetjes die in de winter overgaan in prachtige rode bessen. De hulst kan meer dan een meter hoog worden.
De hulst groeit het beste op voldoende vochthoudende humusrijke grond.

Onderhoudsadvies

Hulst poten:
Om de hulst als haag of als solitair te poten, kan dat het beste volgens dit stappenplan: Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat.

Hulst snoeien:
Om uw hulsthaag of solitair optimaal in conditie te houden kunt u het beste twee keer per jaar snoeien, namelijk in Juni en eind Augustus.

Voor meer informatie kunt u rechtsboven in het submenu bij desbetreffend onderwerp klikken. Hier kunt u mooie foto's bekijken, de plantafstand voor hagen vinden, prijzen voor desbetreffend product en een offerte opvragen.
Hullekes Hagen en Bomen