Informatie

De bekendste coniferen zijn toch wel de Thuja's. Naast de bekende Thuja's zijn de Chamacyparissen ook heel gangbaar. Deze beide soorten coniferen kunt u goed gebruiken als haagconifeer, solitair en als bol en bol op stam. De hagen kunnen dienen als erfafscheiding of om een natuurlijke schutting te krijgen voor wat privacy. De conifeer vormen kunnen uw tuin een extra sierlijke tint geven. Zo kunt u de bollen op stam in de tuin zetten of naast een oprijlaan of in een bloembak bij de deur.
De coniferen zijn mooi van vorm die ook in de winter hun eigen mooie kleur behouden.
De Thuja's die wij kunnen leveren zijn: Thuja Occidentalis "Smaragd", Thuja Occidentalis "Brabant" en de Thuja Plicata's "Gelderland, Excelsa en Atrovirens".
Van de Chamacyparissen hebben wij de Chamacyparis Lawsoniana "Stardust" en de Chamacyparis Lawsoniana "Columnaris".
Op aanvraag kunnen wij ook andere coniferen leveren.

Onderhoudsadvies

Conifeer plantafstand: Om de plantafstand te bepalen van desbetreffende soort conifeer met een bepaalde hoogte kunt u bij het submenu op de gewenst conifeer klikken en op de link plantafstand drukken.

Conifeer poten:
Het planten van de Coniferen kan via het volgende stappenplan: Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat.

Conifeer snoeien:
Coniferen kunt u ëën keer per jaar snoeien. Dit moet u dan doen in Augustus, omdat de conifeer in Augustus en September nog verder groeit en zo zijn mooie kleur in de winter behoudt. Het beste is om de conifeer twee maal per jaar te snoeien. Dit kunt u dan het beste doen in Mei/Juni en in Augustus. Zo creëert u een optimale dichte coniferenhaag.

Snoeien hoort bij het onderhouden van de conifeer. Wanneer u de coniferen optimaal wilt onderhouden, kunt u het beste direct na het snoeien de coniferen bijmesten. Dit kunt u het beste doen met coniferenmest.

Voor meer informatie kunt u rechtsboven in het submenu bij desbetreffend onderwerp klikken. Hier kunt u mooie foto's bekijken, de plantafstand voor hagen vinden, prijzen voor desbetreffend product en een offerte opvragen.
Hullekes Hagen en Bomen