Informatie

De buxus (Buxus Sempervirens) is een dicht, breed groeiende struik met mooie ronde groene glimmende bladeren. Omdat de buxus zich makkelijk laat snoeien en makkelijk in onderhoud is, is deze erg populair. Je komt ze bijna overal tegen als bol, kegel, figuur of als haag. Door zijn tragere groei is de buxus prima laag te houden, maar als hoge volle strakke haag, is deze ook uitstekend geschikt. De buxus kan zowel prima tegen de zon als tegen de vorst en behoudt 's winters dan ook zijn mooie groen kleur. De Buxus groeit het beste op een vochthoudende grond.

Onderhoudsadvies

Buxus poten:
Het planten van de Buxus kan via het volgende stappenplan: Het is belangrijk om uw net geplaatste haag van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de haag staat. Voor een optimaal resultaat kunt u wat kalk in de gleuf strooien en dit goed mengen met de grond.
U kunt een buxus planten in de periode vanaf Februari / Maart tot eind Oktober.

Buxus snoeien:
Het is raadzaam om de Buxus twee keer per jaar te snoeien. Het beste is om dit begin Mei en begin September te doen. Let op dat u niet snoeit als de zon schijnt. De plant kan dan verbranden. Het snoeien gaat makkelijker als u de plant nat maakt.

Voor meer informatie kunt u rechtsboven in het submenu bij desbetreffend onderwerp klikken. Hier kunt u mooie foto's bekijken, de plantafstand voor hagen vinden, prijzen voor desbetreffend product en een offerte opvragen.
Hullekes Hagen en Bomen