Informatie

De gewone beuk, (Fagus Sylvatica), komt het meest in Europa voor. Het is een prachtige groene bladhoudende boom, welke bladeren in de winter bruin zijn en die wel 200 tot 300 jaar oud kan worden. In het voorjaar loopt de beuk uit met bloemen en in het najaar barsten de vruchtnoten open en komen er nootjes uit. Het blad blijft vaak in de winter aan de struiken als een natuurlijke bescherming tegen de zon in tegenstelling met de bladverliezende beuk, de "Carpinus Betulus", die in de winter al zijn blad verliest. De beuk kan goed tegen schaduw en is zeer geschikt voor dichte hoge hagen en omdat de beuk zich makkelijk laat snoeien is deze ook uitermate geschikt voor het maken van een doorlooptoog.

Onderhoudsadvies

Beuk plantafstand:
Om een mooie dichte haag van beuken te krijgen is het raadzaam om de juiste plantafstand te handhaven bij desbetreffende grootte van de beuk. Bij de link hieronder ziet u een tabel wat de plantafstand is in cm of het aantal stuks per meter.

Beuk poten:
Wanneer u de beuken wilt gaan zetten of wilt laten zetten dan kan dat het beste gebeuren in de periode van November tot en met Maart.

Om de beuken te poten kan dat het beste volgens dit stappenplan:
Het is belangrijk om uw net geplaatste beuk van water te voorzien. Zorg er voor dat er geen onkruid rond de beuk staat.

Beuk snoeien:
Eén of twee keer per jaar snoeien is voldoende. Dit kan van half Mei tot en met half Augustus.

Bestellen

Hullekes Hagen en Bomen